Friday, April 27, 2018

Muffin pisang

 Muffin pisang yang kak rose dah buat berkali dengan guna resepi yang sama.. kalau ada pisang yang tak terabeskan dan dah over ripe, resepi muffin ni lah yang asik terfikir diotak tukang masak ni... daripada membazir, boleh jugak buat hidangan minum petang kami anak beranak kan.. ada berbaki 2 biji boleh jugak en asben bawak bekal g kerja... selamat lah sudah mufiin pisang yang sedap ni. tq AlongRoz for the recipe.

By: Roz@HomeKreation
INGREDIENTS:
170g Mashed Ripe Bananas
3/4 cup Sugar
1 Egg - slightly beaten
1/3 cup Melted Butter
1 tsp Baking Powder*
1 tsp Bic Soda*
1/2 tsp Salt*
1 1/2 cup Flour* (* sift together)


METHOD:
1. Place bananas & sugar in a bowl & mix until combined.
Add in egg & butter gradually while mixing.
Fold in dry ingredients gradually until well mixed.
2. Spoon into muffin cups/tin.
Bake 20 minutes at 180C. 

No comments:

Post a Comment