masa beli tu memang nak buat goreng dengan tepung cenggini jer... dan kebetulan tepung bestari yang pedas tu ada lagi... so kak rose just gaulkan n goreng cam tu jer... no other ingredients added sbb tepung serbaguna ni dah cukup rasa... pada kak rose lah.
Friday, May 6, 2016
Udang halus goreng
menu yang simple yang boleh diratah saja...udang halus atau ada yang panggil udang kertas, apa pun yang kak rose tau ianya udang halus... sangat lecehnya nak menyiang... jenuh duduk bersimpuh menyiangnya, tapi disebabkan nak makan punya pasal... kena lah merajinkan diri kan.. dan udang ni pun tak murah dah sekarang... rm16/kg... tapi bila dah siap siang tinggal separuh jer...huhuhu
masa beli tu memang nak buat goreng dengan tepung cenggini jer... dan kebetulan tepung bestari yang pedas tu ada lagi... so kak rose just gaulkan n goreng cam tu jer... no other ingredients added sbb tepung serbaguna ni dah cukup rasa... pada kak rose lah.
ni la tepungnya... kak rose masuk dalam bekas bertutup dan masukkan udang yang telah ditoskan, goncang2kan hingga semua udang bersalut dan dah ready nak goreng... goreng hingga garing dan rangup. krup krap sedap.
masa beli tu memang nak buat goreng dengan tepung cenggini jer... dan kebetulan tepung bestari yang pedas tu ada lagi... so kak rose just gaulkan n goreng cam tu jer... no other ingredients added sbb tepung serbaguna ni dah cukup rasa... pada kak rose lah.
Ok juga guna tepung serba guna untuk goreng udang kertas ni. Selalunya saya guna untuk goreng ayam je. Mesti sedap rasanya.
ReplyDeleteyummy crisp
ReplyDelete