walaupun semua sampan senget benget, tapi bila dah goreng laju jer masok molot cicah dengan home made sos ni... kalau nak belajar camner nak lipat sampan ni boleh tengok kat sini cara2 dia... dan terima kasih kongsikan resepi dengan tuturial sekali ya Lina. kak rose mohon copy resepinya ya...
Bahan2:
- 1 peket kulit wantan
- 200 g isi ayam- kisar
- 100 g isi udang - dadu
- 1/2 bj bawang besar- cincang halus
- 2 tsp tepung jagung
- 1 tsp minyak bijan
- 3 sudu makan kicap cair
- 1/2 tsp lada sulah - kak rose letak serbuk lada hitam
- 1 btg carrot - sagat
- 1 cwn kobis sagat
- garam secukup rasa
Cara2
- Gaul sebati semua bahan inti dan perap dlm peti sejuk selama sejam.
- letakkan 1 sudu kecil inti dlm kulit wantan dan bungkuskan. Basahkan bahagian tepi kulit wantan supaya dia melekat.
- Goreng hingga kuning keemasan dan blh dihidang dgn sos cili.
Sodap tengok tu kakrose..
ReplyDeleteWalaupun sampan senget .. janji perut kenyang kan kakrose :)