resepi dari sini tapi dah bertukar main ingredients.... jangan marah na tuan punya resepi....
bahan-bahan:
20 biji bebola ikan(saiz kecil) (kak rose guna bebola ayam)
1/2 batang carrot(potong ikut suka)
celery - yg ni kak rose tambah
1/2 kiub pati ayam maggie
2 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih* }ditumbuk
1 inci halia*
secubit serbuk lada sulah
garam secukup rasa
900ml air
daun sup/daun bawang,bawang goreng
cara-cara:
1)tumis bahan tumbuk hingga naik bau..kemudian masukkan kiub pati ayam..kacau hingga kiub hancur
2)masukkan air dan carrot..biar hingga mendidih dan carrot lembut
3)masukkan bebola ikan, celery, serbuk lada sulah dan garam..biar sebentar.
4)last tabur dengan daun sup/daun bawang,bawang goreng..siap tuk dihidang
assalamualaikum kakrose, colourfull lah sup tu bagi oran gtertarik nak makan tu
ReplyDeleteWaalaikumsalam Noor... cantik dimata dan makan pun asik nak menambah jer!
ReplyDelete