buat lagi sekut ni untuk cemilan sementara tangan masih boleh guna wat kerja..... rasanya dah sangat berkurang kebas tu, kalau nak kensel buat operation tu boleh x? takut nnti berulang dan jadi bertambah teruk lak kalau x buat sekarang... tu yg Dato Doctor Anuar tu cakap. ish!!!! x tau mana satu nak decide.... Oct 16 is approaching! redha je la to go under knive kan.....
apa pun meh kita makan sekut ni dulu..... resepi dari Noorma, mekasih ya. pernah buat untuk raya ari tu dan mintak izin nak sharekan kat sini lak ya... boleh buat untuk hari raya haji nnti....
Bahan2
300gm mentega
300 gm tepung gandum
150gm gula kastor
120gm cornflakes - diramas
100gm coffee chips
50 gm hazelnuts dicincang kasar (kak rose guna almond nib)
2st mocha essence
1 pek nescafe 3 in 1
1st emplex
Cara2
pukul butter, mocha essence, nescafe 3 in 1 dan gula. pukul sebentar, sekadar sebatikan semua bahan2 tu
masukkan semua bahan2 lain... gaul sebati
dengan menggunakan sudu kecil (sbb adunan ni lembik sket) sudukan adunan ke atas loyang yg berglis
bakar pasa suhu 180'c selama 35-40 minit
siap
salam akak...waaa..suka sungguh akak dengan sekut ni yer...saya nampak ada 2 balang kat belakang tu.. 1 utk saya kan,kan.... hehehe
ReplyDeleteApapun, terima kasih sbb mencuba respi ni. Saya ni pun baru balik dari kedai bakery, beli cornflakes dan bahan2 nk buat biskut ni...stok utk raya aji konun...hehe
Salam kak Rose.. wanginye bau sekut tu.. rajinnyer akak.. kat bangi hujan lebat giler.. perutpun mulalah berkeroncong.. tgk biskut terliur sedapnyer layan ngan susu panas.. huhuhu lapo..
ReplyDeleteSekali pandang macam cekodok bilis pulak. Hehehe!
ReplyDeleteSemoga operation berjalan lancar. Janganlah risau sangat. Doktor tahu apa yang terbaik...
Crunchy cookies, suka3x....salam perkenalan : )
ReplyDeletesuke biskut ni..mohon share ye kak..
ReplyDelete