Monday, April 23, 2012

Blog with new setting?

Salam semua..... dah berhari2 x bukak rumah maya ni dah jadi lain lak setting dia.... pening jap pagi ni. ke kak rose je yang rasa lain rumah ni? entahlah! sejak x berapa sihat dan banyak kenduri yg perlu dihadiri juga terus balik kampung, berhari2 jugak x menjengah ke rumah ni.... x familiar dengan setting baru ni.... senang dengan yg lama tu ada sapa2 nak bagi tau camner nak kekalkan setting yg lama tu mai la habaq kat kak rose ya! orang buta it mmg camni la....


balik sampai rumah petang semalam terus goreng ubi ni untuk minum petang aka dinner sekali!



 betik yang hampir masak tp masih keras.... ingat nak buat jeruk, kalau rajin la....


buah kelapa muda... ole2 dari kampung.




24 comments:

  1. salam akak...amboi...sampai setandan kelapa muda...bestnyer...sure buat jeli kelapa lepas ni kan... hehe

    ReplyDelete
  2. noorma, mmg itu le cadangnya... tp bila entah nak datang vitamin r tu, x tau lg!

    ReplyDelete
  3. salam kenal kak Rose, bestnye makan ubi,pastu kalau rajin buat air kelapa lagi sedap bangat tu selera kampong,

    ReplyDelete
  4. Biarkan saja setting tu begitu, nanti dia ubah sendiri kalau kita tak mo layan...

    ada kelapa mudalah pulak.. ni yang nak lama-lama di sini, nak munim seteguk dua!

    ReplyDelete
  5. assalam kak rose..
    bestnya kak blk kg byk ole2 tu.. dulu sy pun suka buat blk kelapa muda kalau blk dr kg.. tp sejak2 dah duduk apartment ni.. tak larat nak angkut bawak naik atas rumah sbb parking kereta jauh dari pintu rumah walaupun rumah tingkat 1 je.. mana nak angkut beg lagi.. tak rajin nak turun naik 2, 3 kali tambah2 kalau balik sini mesti sampai lewat mlm.. hehehe..

    betik tu buat jeruk mmg best.. tak pun buat somtam.. leleh air liur dibuatnya...

    ReplyDelete
  6. saya pon sama kak rose..new setting. poning! hihi

    amboii sedapnye ubi goreng ngan kelapa tu..buat jelly kelapa sedapnye..hihi

    ReplyDelete
  7. Noor, orang kampung ni x kan lupa ubi tu, lagi terangkat dapat cicah sambal kicap!

    ReplyDelete
  8. Amie, harap2 dia revert to yg asal la kan... bila x biasa jd poning palo nengoknya!

    kelapa ada tp belum rajin nak mengoperasikan nya! tergolek2 je dulu kat situ.... tunggu cik abang balik baru dapat makan!

    ReplyDelete
  9. kasih, dah ada x larat lak nak belah...

    ReplyDelete
  10. Madiha, ni pun sbb kelapa tu rendah je pokoknya, buah pulak punya la banyak. mmg geram tengok. kalau kena mengangkat bagai, mmg x de la nak bawak baliknya!

    boleh try jugak wat somtam nih!

    ReplyDelete
  11. faa, ingat kak rose sorang jer yg poning palo nih! x suka la dengan new setting ni!

    nnti kalau rajin boleh jugak buat jelly kelapa kan.

    ReplyDelete
  12. betik buat somtam le kak ros...sedapnya .Dah kecur air liur le...

    ReplyDelete
  13. salam kak ros..

    boleh kalau nak balik ke paparan lama.

    dkt sebelah atas kanan, sblah kotak bahasa. punat skru tu. klik utk old blogger surface.

    nti dia tukar balik. :)

    ReplyDelete
  14. Ros, entahlah... rajin ke idak agaknya!

    ReplyDelete
  15. Fazlini... sori x faham la... kat design layout ke kat new post punya layout? x jumpa cari kotak bahasa or u mean yg remove formatting tu ker?

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum kak,rsanya msalah kita ni sama.Last week miss bukak stting/interface baru.Miss g dkat Blogger OPTIONS sblh kanan simbol nya,dlm area SETTING tu.miss pilih/klik OLD Interface* cuba akak tgok kot2 masalh kita sama.Dan interface setting miss dah kembali ke asal.tu yang kembali semangat tu..

    ReplyDelete
  17. Salam, Kak Rose.. biasalahkan, benda baru.. saya pun kadang2 pening juga, tapi kadang2 rasa best juga.. hihi..

    Ubi goreng is my fav ;-))

    ReplyDelete
  18. Miss uCu, mekasih bebanyak...

    dah dapat yg lama dah. baru balik dari g shopping terus bukak n tukar pd yg lama nih...

    ReplyDelete
  19. Sari,

    kak rose ni malas nak explore benda2 yg baru... sunnguh x rajin! 3 hari x update terus kuor setting yg baru... poning kojap palo den dibueknyo!

    ramai yg suka makanan zaman jepun ni ya... tp sekarang ubi pun harga punya lah mahal.. 3.50/kg

    ReplyDelete
  20. dh lama x makan ubi kayu! dh tukar yg lama ye.. tun suka setting baru.. hihi..

    ReplyDelete
  21. Salam kak Ros,hah... Setandan kelapa dari kg,sedap buat jelly kelapa...

    ReplyDelete
  22. tun, pening sket dengan setting yg baru.... stick to the old one lg senang!

    ReplyDelete
  23. iza, rasa mmg nak buat jelly tp entah bila vit m nak datang! x larat nak belah kelapa tu.

    ReplyDelete