SEMPERIT PANDAN
Sumber : Chef Zubaidah via Maklang Azie
Oleh : Naz@CUTE OVEN, SMALL KITCHEN
Bahan A :
- 200 gm mentega
- 100 gm gula icing
- 1 biji kuning telur
- 1/4 tsp pes pandan (Naz letak 1 tsp pandan emulco)
- 1/2 tsp pewarna hijau
Bahan B :
- 250 gm tepung gandum
- 50 gm tepung jagung
- 30 gm tepung kastad
Hiasan :
- Coklat masakan putih dan gula manik
Cara-cara :
- Sebatikan bahan-bahan A.
- Masukkan B dan uli rata.
- Gunakan acuan dan paipkan adunan. (Naz paip dan potong adunan kepada 1.5 inci setiap satu).
- Bakar selama 15 minit dengan suhu 160C.
- Sejukkan biskut dan celup hujung biskut dengan coklat putih dan tabur dengan gula manik.
Ini saya suka saya ambil resipi ya...SELAMAT HARI RAYA buat KAK ROSE sekeluarga
ReplyDeletecantiknya kak...
ReplyDeleteaslmkm Kak Rose...mintak sekut 2 balang..hehe
ReplyDeleteAssalamualaikumwbh kak Rose.....mmm thanks for the wish.....ooooish.......ni peberet satu keturunan nih.....mmmm simpan se-tupperware ye kak. Nanti Ayu singgah..:)
ReplyDeleteMissed kak n BW!!
Assallamualaikum kak Rose..
ReplyDeleteAkak pun dah cuba ye biskut semperit pandan ni.. Emm..mmg sedap kan kak.. Naz ni siap sorokkan satu balang yg nak bawa balik rumah mak di kg.. Kalau tak mau bila tiba nak balik nanti dah licin semuanya..hehehe...
Alaa kak Rose ni.. keras tangan apanye tu.. kan cantik jer biskut tu.. Yg penting sodappp..