kes nak perabeskan jagung manis lebihan buat apam balik semalam.... kalau x buat apa2 kang rosak je sayang jugak kan.... baik jadikan sesuatu yang enak.... dan td selepas balik dari jumpa doktor kak rose buat bubur jagung ni.... selepas dari appoinment yg terkena hari public holiday ari tu baru ni dapat g jumpa dia lagi.... amik darah untuk check kolesterol level selepas genap 3 bulan makan oat n minum susu... the result will be out by petang ni, tp doktor tu lak x de... so dia nasihat to see him again next monday.... x sabar nak tau result tu... hope for the best la kan... Amin....
bubur jagung ni x de resepi... main taruk je suma n kacau... dah siap! eleh... suma orang tau buatkan? sementara tunggu nak dapat resultnya, belasah makan bubur jagung ni banyak2.... nnti kalau keputusan x memuaskan (cheh! touch wood) sambung balik makan oat n susu yang masih banyak berbaki tu......
emm..sedapnya bubur jagung time ptg2 camni. makan sesekali tak pe kak rose, insyaAllah tak effect pun, orang kata buat ubat!hehe..
ReplyDeleteumi... mmg ubat yg sangat sedap! x cukup semangkuk!
ReplyDeletesedapla kak rose.. erm bolehlah buat bubur weekend ni..
ReplyDeletekak rose punya tahap kolestrol brp? harap turun la..
Sofya, pd kak rose mmg sedap la... 4.3. tinggi kan... suppose >2.6 jer. harap2 gitulah....
ReplyDeleteAnak sy yg kecik tu paling suka bubur jagung, tapi dia tak suka kalau sy letak sagu. Kak Rose, apam balik tu nampak menyelerakan . Susah tak nak membuatnya. Nampak cantik je hasilnya
ReplyDeletekak Rose......sedapnye.....bubur jagung plus ada sagu lagi...ini peberet semua owang dlm umah ni....mmm nak kene cari jagungla 2 ketoii pas ni...
ReplyDeleteAidah, kalau amak2 dah suka nampak gaya kena buat ni.... apam balik tu kalau ikut resepi dan cara betul2 mesti menjadi...
ReplyDeleteAyu, kak rose guna jagung dalam tin jer... senang citer!
ReplyDeleteKak Rose,
ReplyDeleteni fav saya ni...tambah2 ada sagu...yummy!!
Norul, senang jer nak buatkan...dan mmg sangat yummy!
ReplyDelete