Bahan-bahan
- seikat sayur siew pak choy
- 4-5 sudu mkn sos tiram
- 3 ulas bawang putih- cincang
- seinci halia - cincang
- air sedikit
- serbuk perisa@gula - jika suka
- tpg jagung+air sedikit utk pekatkan kuah
- bwg putih goreng/bwg goreng - utk hiasan
- sayur jgn potong dulu... panaskan air. celur ngan btg2 skali.
- angkat dan toskan. potong bhgn yg ujung. susun dlm pinggan dan ketepikan.
- panaskan minyak, tumis bhn cincang hingga naik bau@kekuningan.
- masukkan sos tiram dan juga air sedikit. kacau. masukkan perisa jika suka. tkyah ltk garam sbb sos tiram dh masin. klu nk pekat buh tpg jagung+dbancuh ngan sedikit air.
- didihkan. tutup api. tuang kuah atas sayur tadi.
- hiaskan ngan bwg putih goreng/bwg goreng. dah siap!
cutenya bunga ros tuu..hehe..kreatif aahhh :)
ReplyDeletenorgee, bunga ros batang sayur... nak makan pun boleh je!
ReplyDeletekak rose, saya pun suka mkn sayur pakchoy ni....ditambah lak ngan sos tiram ..memang sedap..:)
ReplyDeleteNieza, kak rose suke gak, tu yg buat berulang2... simple yet so nice!
ReplyDelete