wat kuih ketayap ni untuk minum petang bersama anak sebelum dia bertolak esok.... resepinya kak rose amik dari rumah izah dan pernah tepek dulu kat sini.....tp x pe kak rose copy lagi sekali kat sini ya.....
Bahan-bahan untuk kulit:
sumber: KAK Hana
*1 biji telur
*2 cawan tepung gandum
*1/2 sudu teh garam
*2 cawan air
*1 sudu besar air pandan
*sedikit pewarna hijau
minyak untuk mendadar
Cara-cara
Blend semua bahan yg bertanda *.
Lengserkan minyak atas kuali. Dan dadarlah adunan tadi hingga masak.
Angkat.Masukkan inti dan gulung.
Siap dihidang.
sumber:izahdaut
1 biji kelapa parut
setengah ketul gula kabung
3 sudu gula pasir
setengah cawan air
2 helai daun pandan
Caranya: Masak air bersama kedua dua gula dan daun pandan sehingga hancur. Kemudian masukkan kelapa. Gaul sehingga kelapa sedikit kering dan berminyak. Angkat dan sejukkan.
kak rose,
ReplyDeleteblh mintak sket utk minum ptg ni...
sorila moklong, tengah menikmatinya semalam ada tamu lak datang.... hidang kat tamu terus habes... rejeki derang la tu!
ReplyDelete