Monday, August 16, 2010

Terung in hoisin sauce

salam semua..... petang semalam nyer lauk baru nak post kan pagi ni..... tersangatlah malasnya nak update blog masa2 posa ni.... masak tu tetap masak cuma malas nak menaip segala walaupun seharian duduk mengadap pc jer kejanya.... blogwalking n main game!.... tp pagi ni merajinkan diri nak menaip lah dan kasi tepek apa yang kak rose masak petang semalam..... malas nya nak masak pun..... resepi kak rose amik dari dapur AlongRoz, macih ya long.... ni dah kali kedua buat terung ni.... sedap!

INGREDIENTS:
2-3 Long Brinjals - halved & cut
2 Red Chilies*
2 Shallots*
2 cloves Garlic* (* pounded)
2 tbsp Dried Shrimps - soaked & chopped
1 tbsp Hoisin Sauce
1 tbsp Oyster Sauce

METHOD:
1. Heat up few tbsp oil & sautee the brinjals until golden.
Put aside.

2. Heat up few tbsp oil & fry pounded ingredients & shrimps fragrant.
Add in sauce & brinjals.
Dish out.

menu buka posa semalam.... popia goreng inti udang, carrot, sengkuang n togeh ..... apa yang ada dalam fridge je.....cicah homeade sos.....

dan ayam goreng kunyit dengan kacang panjang....

No comments:

Post a Comment