Monday, September 13, 2021

Udang celup tepung bistari

 Asalamualaikum dan selamat pagi semua... lamanya terbiar dapo kak rose ni kan....

meh la hari ni kak rose kongsikan udang goreng celup tepung bistari yang cuma tinggal gambo jer ni... sejak dua menjak ni asik bz jer entah apanya... tapi yang pasti sedang berkemas untuk berpindah kerumah baru yang lama... eh, camner tu ya... sebenarnya rumah tu dah lama cumanya kini baru jadi kepunyaan kami... so berkemas lah segala harta karun yang telah sekian lama dikumpul tu... so berulang lah dari rumah ni ke rumah tu, nasib baik tak jauh jadi boleh lah angkut sikit2 barang kecik2 dulu.. dan yang selebihnya tu kenalah sewa lori movers... semuga dipermudahkan urusan perpindahan kami nanti..
sebelum tu jom la tengok udang goreng celup tepung bistari yang sedap ni..kak rose guna tepung bistari perasa original tu, dan tepun ni dah masin kan, so tak yah buh garam dah. just bancuh dan celup udang yang dah dibuang kulit tapi tunggalkan bahagan ekornya tu, goreng dengan minyak yang cukup panas. dan siap... makan hangat2 cicah dengan cili sos memang sedap sangat lah buat kami... teringat makan gorengan ict kat pantai terengganu pulak. entah bila lah agaknya boleh sampai kesana  lagi kan. covid, cepat lah pergi. kami nak hidup bebas dan normal macam dulu2...
 

No comments:

Post a Comment