Thursday, May 6, 2021

Iftar #23 pulut gulung serunding

Asalamualaikum dan selamat pagi buat semua.. selamat ber pkp 3.0 lah kita ya. dan semalam jugak kat tempat kak rose ni jalan jem yang tak terkata lah... sudahnya berbuka lah sorang2 sebab en asben dan anak pun terperangkap dalam jem yang amat teruknya, en asben sampai rumah almost pukul 8pm, dari cyberjaya ke shah alam amik masa yang begitu lama dan anak pulak hampir 11 malam baru sampai rumah. dari sek 20 nak ke sek 19 tu yang jalan tak gerak langsung.. makan lah sorang2 pulut gulung serunding ni, kak rose merasmikan bazooka sushi mould untuk dapat bentuk bulat cam ni.. dulu kak rose guna sushi rolling mat tu jer, pun boleh lah..


 ni yang anak hantar, pukul 10 malam ... meriah dengan kenderaan yang macam parking jer kat jalan raya! dah dekat sangat nak sampai rumah tapi laaaaammaaa sangat sangkut kat situ. kalau jalan kaki dah lama sampai rumah dah, tapi kereta nak parking kat mana pulak kan??
untuk lauk kak rose buat nyonya kerabu telor... yang ni sedap meratah jer. resepi dulu kak rose pernah tepek kat dapo maya ni.
dan bila rasa nak menghirup kuah, kak rose buat sup sayur simple ni... cauliflower, carrot dan celery rebus jer, masukkan setengah keping maggi kiub perasa ayam... dah siappp
yang ni pulak ayam masak kicap rempah kari dari resepi CMG,  bila dah buntu tak tahu nak masak apa, en google bawak kak rose kat sini... so mencuba lah walaupun terlupa tang tomato tu..
manisan untuk berbuka semalam... buah yang masih banyak stoknya, mangga belalai gajah dan juga murcott yang manis...
 

No comments:

Post a Comment