Bahan-bahan
- 5 keping tempe
 - 1 cawan tepung gandum
 - 1 sudu besar ketumbar
 - 3 ulas bawang putih
 - serbuk kunyit
 - sedikit garam dan air
 - BHN UTK SAMBAL KICAP
 - segengam chili padi (kak rose x tahan pedas... so ikut lah kepedasan memasing ya)
 - 2 ulas bawang putih
 - gula
 - kicap manis
 
Cara-cara
- Potong serong tempe nipis2 supaya rangup.
 - Tumbuk bwg putih n ketumbar.
 - Campurkan tepung dengan bhn tumbuk dan serbuk kunyit. Letak garam skit. Then masukkan air sedikit demi sedikit sehingga cair macam tepung nk goreng pisang.
 - Panaskan minyak, Dah panas bleh la goreng hingga kekuningan.
 - Utk sambal kicap - tumbuk chili,bwg putih, dan gula. Then masukkan dlm mangkuk dan bubuhlah kicap. Dah siap..bleh cicah ngan tempe goreng td..
 
 

No comments:
Post a Comment