bahan A
bebola ikan
sedikit sawi hijau dan carrot
bebola ikan
sedikit sawi hijau dan carrot
kiub ayam maggi
Bahan B
bawang merah - di tumbuk
bawang putih
Bahan B
bawang merah - di tumbuk
bawang putih
serbuk lada putih
bawang goreng
hirisan cili padi
asam limau
bawang goreng
hirisan cili padi
asam limau
Cara-cara
potong bebola dan basuhkan
panaskan kuali, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah di tumbuk
then masuk bebola ikan masuk air sedikit
then masukkan air secukupnya. setelah beberapa ketika
masukkan serbuk perasa, kiub ayam, dan sayuran yang telah di potong kecil2.
then masukkan serbuk lada putih dan hirisan cili.
hidangkan dengan taburan hirisan daun ketumbar dan bawang goreng
panaskan kuali, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah di tumbuk
then masuk bebola ikan masuk air sedikit
then masukkan air secukupnya. setelah beberapa ketika
masukkan serbuk perasa, kiub ayam, dan sayuran yang telah di potong kecil2.
then masukkan serbuk lada putih dan hirisan cili.
hidangkan dengan taburan hirisan daun ketumbar dan bawang goreng
senang dan sedap ni Kak Rose
ReplyDeleteSK, sedap meratah jer.. kononya tak nak makan nasik lah ni..
ReplyDeleteComel carrot, sis buat sendiri ke corak dia? Rajin nya 😁
ReplyDeleteResepinya ringkas, tapi hasil masakannya nampak sedap betul!
ReplyDeleteSyaz Ezam, tq... guna cookies cutter untuk potong carrot tu.
ReplyDeleteAmie, sedap lah untuk tekak sendiri. kita yang buat dia, so pepandailah nak adjust ikut selera kan..
ReplyDelete