Wednesday, May 20, 2020

Iftar #26 mlcp daging batang pinang

Asalamualaikum dan salam 27 Ramadhan, salam tujuh likor...

 dah dekat nak raya pun asik tepek menu berbuka jer kan... mana cookies raya, tak de buat ker?? entah ler... memang tak de mood langsung nak mengukis... since raya pun sendiri2 jer, buat apa yang kita rasa nak makan jer. cuma buat tat nenas, cukuplah untuk kami anak beranak beraya...raya yang sangat berbeza buat semua untuk kali ini kan.. menu berbuka semalam kak rose masak lemak cili api daging batang pinang, walaupun cuma guna 3 biji cili api untuk hampir sekilo daging ni... tetap sedap lah untuk kami... since kami berdua jer, so tapau untuk anak yang tak sempat nak sediakan juadah berbuka bila dah stat kerja..

 fillet ayam goreng dengan tepung bistari... kononnya buat macam pop corn chicken tu lah.. dan yang ni pun tapau jugak untuk anak berdua tu... sebelum ni memang tak pergi office sbb pkp, bila dah stat kerja berselang hari ni memang kelam kabut sket lah nak sediakan menu berbuka... so mama yang ada kat rumah ni, masak dan tapaukan untuk mereka..

 the best ever lauk bila digandingkan dengan masak lemak cili api tuh... boleh bertambah2 nasik walaupun makan dah lewat...

 kuih cara manis untuk juadah berbuka, untuk kami berdua, untuk anak dan untuk jiran sebelah..

buah tembikai kuning dan merah yang manis... ramadhan semakin menghampiri kepenghujungnya dan syawal bakal menjelma... tapi tetaplah #stayathome, raya sendiri2 jer...

1 comment:

  1. Saya semalam masak lemak ayam kampung dgn pucuk ubi..
    Letak cili api 6 biji jer..
    Ayam seekor 🤭
    Dah tak boleh mkn pedas..

    ReplyDelete