Asalamualaikum dan selamat berpuasa semua..
semakin banyak hari berpuasa, semakin tukang masak ni tak de idea nak masak apa dah... nak membeli something di param tu macam tak menepati citarasa tekak ni... so masak jer lah apa yang ada... buat tang yuan ni atas permintaan en asben yang nak makan.. simple dan tak muak lah. tapi yang nak gentel2 tu lah yang amik masa bersauna didapo... dah siap terus masakkan air gula, dammm dalam tu dan sejukkan.. sedap dinikmati sejuk2..
sayur cendawan berempah cajun yang lama tak buat...
masak lemak ciliapi daging dengan ubi kentang. dilawankan denagn ikan masin memang ngam lah buat kak rose.. boleh bertambah nasik walaupun makan dah lewat.
lepas balik dari kampung memang tak g membeli lagi... so buah pun dengan mana yang ada stok dalam fridge jer. kebetulan anggur hijau dan hitam ni beli memang banyak... so abeskan yang ni dulu lah baru beli yang lain.. x baik membazir kan..
sedap dan menyelerakan
ReplyDelete