jom tengok resepinya.... terima kasih CMG yang kongsikan resepinya..
- Bahan Utama:-
1 biji peria kambas
1/3 cawan isi udang
1 camca besar sos tiram
1/2 cawan air
Bahan Tumbuk Lumat:-
1 biji bawang besar
1 biji lada merah
2 ulas bawang putih
1/2 camca teh garam kasar
Cara membuatnya:- - Belah peria dan buang biji. Potong serong setiap belahan dan rendam dalam air bersama 1 camca besar garam selama 15 - 20 minit. Kemudian toskan. Tujuan untuk mengurangkan rasa pahit.
- Dalam kuali, panaskan 2 camca besar minyak. Tumis bahan2 tumbuk halus hingga wangi, masukkan sos tiram dan udang, kacau dan tuang air.
- Bila mendidih, masukkan peria tadi dan gaul hingga rata. Kecilkan api dan masak untuk 2 - 3 minit hingga peria lembut. Rasa garamnya dan jika kurang boleh ditambah sedikit lagi
sedapnya.. saya selalu jugak masak mcm ni..
ReplyDeleteI am usually to running a blog and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I'm going to bookmark your web site and keep checking for brand spanking new information. online casino slots
ReplyDelete