gigih jalan kaki pergi ke rope walk untuk nak beli lemon ni...
lemon peel... dari dua biji lemon..
jerang bersama air gula dan renehkan... meh kak rose kongsikan resepinya, terima kasih ya cik google.
Ingredients
- 2 large lemons
- 1 1/4cups sugar
- 2cups fresh mint leaves, plus more for garnish
- 6 black tea bags
- 1/2cup fresh lemon juice
- Using a vegetable peeler, remove bright yellow peel from lemons. Combine lemon peel and sugar in a medium saucepan with 1/2 cup water and bring to a boil, stirring to dissolve sugar. Lower heat and simmer 2 minutes. Remove from heat and stir in mint. Cool to room temperature; strain.
- Steep the tea bags in 4 cups of boiling water, covered, for 5 minutes. Then remove tea bags. Stir in syrup, lemon juice, 4 cups cold water, and ice cubes. Serve in tall glasses filled with ice and a few mint leaves.
ready to serve.... slurpppp.
Assalamualikum..
ReplyDeleteBuah lemon memang favorite sue.. Biasa buat tea lemon buh hirisan lemon macam tu saja. Tak pernah pula buat macam tu. next time buleh la try buat macm tu pula. (^_~)
Waalaikumsalam... buat cam ni lagi lebih terasa lemonnya. sedap.
ReplyDeletesaya pun buat kakak rose . kulit lemon masak dgn gula dan saya perahkan juga lemonnya ...
ReplyDeletesaya pun buat kakak rose . kulit lemon masak dgn gula dan saya perahkan juga lemonnya ...
ReplyDeleteQaseh Vee, macam tu la resepi ni...lebih terasa lemonnya kan.
ReplyDelete