Sunday, June 12, 2016

Iftar #6 ike goreng cicah budu

 sekejap saja dah hari ke enam kita berpuasa dan Alhamdulillah kita dapat menjalaninya dengan ease... di Penang ni cuaca elok jer sepanjang kita berpuasa ni... tak la panas sangat macam sebelum ni... Allah memudahkan perjalanan kita dalam menjalani ibadah puasa. syukur sangat sangat kan.. dan untuk berbuka, hari ni en asben nak makan ikan goreng cicah budu... lagi la mudah nak sediakan, cuma tuang potongkan cili dan perahkan asam limau. mudahkan.

 fragrance pear dan limau kampung yang sangat manis.. buah yang kena ada masa berbuka, menggantikan kurma.

 sayur ni permintaan en asben... petola tumis dengan ikan bilis jer... kak rose pun suka sangat dengan sayur ni... buat banyak, so boleh meratah. sedap.

 semangkuk kecik ni cukuplah, untuk en asben sorang jer pun.... kak rose tak makan budu dan yang sewaktu dengannya... tu yang buat sambal sadin, tapi makan sikit jer.

goreng pisang sepiring beso, cicah dengan sambal kicap jawa memang best. sambung makan lepas terawih sambil mengadap pc.Alhamdulillah dengan rezekiNya.

No comments:

Post a Comment