resepi jagung mansi dari aziemas, mekasih ya.. boleh bye bye pada penjual jagung kat pasar malam dah... buat sendiri boleh ikut citarasa kita kan..
Bahan-bahan ( 4-5 orang )
- 500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen ) (kak rose guna dari 2 tongkol jagung fresh)
- 2 s b butter
- 4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka ) (kak rose buh 2 sudu jer!)
- secubit garam
Cara-cara
- Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
- Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
- Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..
ha... yang ni mudah... rebus dengan tongkolnya dah boleh ngap. sedap jagung fresh ni, manis pure gitu!
replica bags from korea replica bags replica bags sydney
ReplyDelete