Bahan bahan
1 pokok brokoli di potong ikut bunga (kak rose x de, gantikan dengan sawi)
1 ketul kecil bunga kobis dipotong ikut bunga 
1 batang carrot di hiris bulat 
100 g jagung muda 
150 g udang hidup dibuang kulit 
3 ulas bawang putih dicincang halus 
1 sdb tepung jagung dibancuh dengan 
2 sdb air 2 sdb sos tiram 1 cawan air 
2 sdb minyak masak 
beberapa titik minyak bijan 
lada sulah garam dan perasa secukupnya 
 
1 pokok brokoli di 
potong ikut bunga 1 ketul kecil bunga kobis dipotong ikut bunga 1 batang
 carrot di hiris bulat 100 g jagung muda 150 g udang hidup dibuang kulit
 3 ulas bawang putih dicincang halus 1 sdb tepung jagung dibancuh dengan
 2 sdb air 2 sdb sos tiram 1 cawan air 2 sdb minyak masak beberapa titik
 minyak bijan lada sulah garam dan perasa secukupnya
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Cara 
Celurkan semua sayuran tos dan susun atas pinggan (
jangan terlalu lama celur) 
Panaskan minyak dan tumis udang sehingga berubah warnanya
Masukkan bawang putih dan biar seketika 
Masukkan sos tiram dan 1 cawan air.. 
Biar agak mendidih masukkan perasalada sulah atau kube
pati ayam 
Biar seketika dan masukkan bancuhan tepung jagung 
Titik minyak bijan dan bila kuah agak pekat sedikit
angkat dan curah atas sayur yang dicelur tadi 
Sama la juadah kita semalam Kak Rose...ada udang gak..hehe
ReplyDelete