Bahan2nya: 1 genggam
Kueh Teow 1 pokok sawi sepotong kobis 2 keping carrot- ini liena tak
letak pun sbb malas nk potong 1/2 biji cili merah besar 2 ulas bawang
putih- diketuk 2 ulas bawang merah-dihiris minyak untuk menumis 1
mangkuk air 1 s/k pati ayam garam, aji-ikut sukalah 1 biji telur 1
potong sosoj 5 biji berbola/fishball
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
cara kak rose yang simple dimple nak buat ni...
2 genggam kuey teow - bilas dan toskan
10 biji bebola daging
1 rumpun sayur sawi, sedikit kubis
1/4 batang lobak merah - hiris nipis
2 ulas bawang putih - pecahkan
1/2 labu bawang besar - mayang
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu serbuk pati ayam maggie
air secukupnya
Cara:
1. Tumiskan bawang putih, bawang besar, bebola daging dan lobak merah. masukkan air dan biarkan seketika.
2. Masukkan sayur sawi, kuey teow, lada hitam dan serbuk pati ayam maggie. Jangan biarkan terlalu lama. Setelah mendidih dan sayur sawi berubah warna, tutup api.
3. Hidangkan bersama taburan daun sup.
4. Jika suka bolehlah makan bersama lada kicap.
Bahan2nya: 1 genggam
Kueh Teow 1 pokok sawi sepotong kobis 2 keping carrot- ini liena tak
letak pun sbb malas nk potong 1/2 biji cili merah besar 2 ulas bawang
putih- diketuk 2 ulas bawang merah-dihiris minyak untuk menumis 1
mangkuk air 1 s/k pati ayam garam, aji-ikut sukalah 1 biji telur 1
potong sosoj 5 biji berbola/fishball
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Sedapnya kak rose..
ReplyDeleteSelamat berpuasa ye kak rose :)
Assalamualaikum..
ReplyDeleteSalam Ramadhan ye..
Sedap nampak kuew teow sup..
Selamat berpuasa jugak buat Yati sekeluarga
ReplyDeleteWaalaikumsalam adda syuhada,
ReplyDeleteSalam Ramadhan dan selamat berpuasa juga ya.
Sangat memberi manfaat. Anak tengah demam ni.Terima kasih share resipi.
ReplyDelete