Saturday, March 21, 2015

Apam cokelat

 apam cokelat yang mudah dibuat dan sedap dimakan.... tapi kenapa kali ni kak rose buat semuanya tak nak tersenyum kembang.... jadi bolat2 gitu jer.... muskil kat situ! apakah kerana kak rose guna telo dan susu yang sejuk baru kuor dari fridge, jadi apam pun kesejukkan tak mo kembang! entah lah... ada kala buat elok jer kejadiannya dan kadang2 cam ni la...  maklumlah amatur kan!

resepinya.... masih guna yang sama pernah buat dulu....cuma kejadiannya jer yang tak sama!

APAM COKLAT by Alma MyR

1cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan minyak masak
1/2 cawan air
1bj telur
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1 atau 2 sudu besar serbuk koko

Panaskan pengukus yg berisi air hingga mendidih.
Mix semua bahan2 menggunakan mixer atau nak lebih mudah lg boleh gunakan blender.
Masukkan dlm acuan lompang dan kukus hingga masak lebih kurang 10 - 15 minit.
Sedap dimakan panas2.

1 comment:

  1. Kak Rose, Assalam
    Thank you yer sudi try resipi saya :)

    Kejadian saya pun gitu gak kak...kdg2 je yang menyengih lebor hihihi...

    ReplyDelete