manis n crunchy tapi lecehnya nak buang kulit tu...
so kopek banyak2 dulu baru ngap. nasib baik la mama ni rajin!
Assalamualaikum dan selamat pagi... pagi2 hari kak rose nak tepek juadah iftar petang semalam.... meriah sungguh sbb masing2 nak lain lain, so tukang masak ni pun kenalah sediakan apa yang derang nak makan. nasib baik lah kuih2 tu mmg dah siapkan awal2 n frozenkan, jadi tinggal nak gorengkan jer. cuma nak kena sediakan sayur n ikan tu, tu pun lambat sbb makan pun lepas balik dari tarawih. makan nasik lambat dan pas tu kedebommmmm zzzz.... maka bagai bersungguh2 lah menternak lemak, walaupun pas tu pukul 4.30 pagi dah bangun balik.... cuma nak sediakan toast n nescafe jer pun!
karipap frozen yang kak rose dah buat awal2.... nampak cam banyak jer dalam pinggan tu, tapi sebenarnya cenonet jer saiz karipap ni.
request dari anak yang nak makan popia goreng cicah dengan cili sos yang mama buat sendiri... lima ketul ni dia sorang jer yang belasah. tukang masak pun happy bila hidangan habis... berbaloi bersilat didapo kan.
air pulak, mama n sianak memang minum teh o suam2 dan ayah pulak mesti nak nescafe. memang tak sediakan air sejuk untuk berbuka, takut nanti tak menahan nak ke toilet masa dimesjid nanti!
ikan bawal 3 rasa yang sempoi... goreng awal2 dan curah kuah tu masa nak makan... ya lah makan nasik pun dah lewat, curah kuah panas2 barulah ngam kan...
sayur togeh+kacang buncis+carrot+udang... kena jugak makan nasik sbb masa sahur kami cuma amik toast n nescafe n air masak bergelas gelas! ari ni nak masak apa ek? kena siapkan awal2 sbb petang ade kuliah kat mesjid lak.
Meriah dan mengiurkan orang melihatnya kak rose ehe :)
ReplyDeleteMemang meriah la akak...teringin popia goreng
ReplyDeleteKak Ros...sedapnya sayur tu. Karipap tu pun nampak sedap. Bilalah saya nak pandai buat karipap macam akak yer... Buat2 asyiklaaa x jadi.
ReplyDelete