off to the freezer, hasil keras tangan kak rose... bermacam2 saiz ado!
banyak kak rose buat ni.... tapi yang tak bestnya, kulit popia ni dah mencanak2 harganya...rm5.90 per 50pcs pack... agaknya len kali kena belajar buat sendiri kot kulit popia nih! cara kak rose nak simpan frozen.... bila dah siap gulung tu, masukkan dulu dalam freezer. bila dah beku barulah simpan dalam zipper bag, mudahkan. lain orang mungkin lain caranya.... kalau ade cara lain mungkin boleh sharekan kat sini pulak ya kawan2...
sebelum simpan, nak jugak merasa.... goreng sket untuk minum petang kami anak beranak...sedap, cicah dengan sos cili yang buat sendiri... lagi la sedap! untuk inti popia ni kak rose bubuh udang, carrot, sengkuang dan taugeh. vegetables popia la kiranya dan selamat berpuasa buat kawan2 semua....
Assalamualaikum K.Ros,
ReplyDeleteMmg lebih puas hati bila kita sendiri yg buat kan.
Dr bab kebersihan sampailah ke inti ramuannya.. semua kita yg kontrol.
Cuma Sham ni kurang bab "kerajinan".
Nak menggoreng tu yg malas sbb tak sempat nak hidang.. dlam bekas tapis minyak pun dah "selamat".
Waalaikumsalam Sham..
ReplyDeletebetul sangat tu sham, kebersihan kita tak pasti dan mahal pulak tu..
bagus jugak kalau cepat "selamat" tu, puas hati tukang masak... ada tukang perabeskan!
Selamat menyambut kedatangan Ramadhan Kak Rose... moga bulan mulia ini kali ini lebih bermakna buat Kak Rose.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete