salam hari Jumaat penghulu segala hari buat kawan2 semua. kesian pulak kurma yang terbiar lama bertapa dalam fridge ni, meh kita jadikan kudapan petang2 bersama secawan teh panas...kurma yang ni mmg lembut sangat, jadi bila goreng tetap lembut n sedap. resepi yang kak rose kopi dari sifu masak tersohor
Dapur gee-hut. mekasih share resepi ni ya. izinkan kak rose sharekan kat sini lak...kak rose buat banyak biji, so pandai2 la ejas bahan2 tu...
Resepi cucur kurma
10 biji kurma (dibuang biji)
2 sudu tepung gandum
2 sudu tepung beras
Sedikt marjerin
Garam dan minyak masak
Bancuh
tepung, garam dan marjerin. jadikan batter seperti tepung goreng
pisang. biarkan pekat sedikit. Celupkan kurma dengan batter dan goreng
garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.
dah buang biji n ready untuk digoreng.....
sedapnya kak rose...boleh cuba ni...
ReplyDeleteuniknya cucur tu kak rose..cucur kurma..menarik!
ReplyDelete