Thursday, January 3, 2013

Puff king kong ditahun baru

 

 salam dan selamat tengahari buat semua.... mungkin sedang bz didapur menyediakan lunch, apa lagi yg anak2 bersekolah petang, pastinya para ibu dah siapkan lunch awal2 lagi kan.... kak rose pulak nak tepek puff kingkong malas yang kak rose buat untuk minum petang aka dinner semalam. yang jadi puff kingkong ni adalah sbb kemalasan yang amat sangat. inti mmg dah siap tp nak buat kulit tu mmg kurang rajin, jadi bli jer kulit pratha n isikan dengan inti karipap n bako.... senang keja kan... resepi asal oleh CMG dan kak rose pernah buat kat sini.

 selepas 20 minits dalam oben antik kak rose.... garing dan rangup je kulit karipap ni. tapi atas dia ni kak rose cuma sapu butter jer.... malas lagi!

 ready untuk dingap bersama secawan kopi panas2.... makan separuh pun dah boleh kenyang.




No comments:

Post a Comment