salam dan selamat petang.... petang2 gini nak buat entry menu tehgahari pulak... buat jugak sagu gula merah unruk minum petang nnti, tp masih x ready lagi, so post masak yang bisa2 ni dulu la ya.... bila dah x tau nak masak apa, buat je la... yang paling penting cepat jer disiapkan dan sedap ditekak kami anak beranak.... resepi main taruk, blend bawang merah, bawang putih, tomato cherry n cili merah, pastu tumiskan hingga garing, tambah garam dan masukkan ayam yg dah digoreng, gaul2 n masuk kacang. dah siap
makan bersama nasik panas dengan sayur goreng sawi+ tauge+udang, mmg meletops.... tapi anak bujang ttp x makan kacang tu, pilih ayamnyer je!
salam. Masak yang biasa-biasa tu lah yang sedap....
ReplyDeletesaya jadi rindu masakan ibu..
ReplyDeletemakan dengan nasi panas, air teh o panas.. pergghh...