hasil dari cik google yg carikan, singgah kat sini, macam2 resepi roti n pastry ada... mekasih share resepi ya. mohon izin nak kongsikan kat sini lak.
Bhn2:
4-6 keping roti
2-3 sosej (ni saiz besar so mommy belah dua; kalau hat cam di Malaysia tu, skpg roti guna 1 sosej)
- rebus dulu sosej2 smpai masak
1-2biji telur, pukul dgn garpu bersama2 dgn sedikit garam
rolling pin
sdikt myk/butter untuk menggoreng
Cara:
1. Ambil 1 roti, lenyekkan dgn rolling pin sampai leper. Buat abis semua roti.
2. Panaskan myk dlm non-stick frying pan dgn sedikit myk/butter.
3.Utk sekeping roti, letakkan 1 sosej then gulungkan. Pd hujungnya itu, lekatkn guna telur td. Boh sket je. Dh lekat sket then lumurkan roti dgn telur.
4. Goreng dlm kuali td dgn api kecil. Selalu roll-kan supaya serata roti masak. Siap.
dh boleh dh makan....:)
enak dinikmati dengan sos cili bersama secawan nescafe panas2
petang ni nani singgah umah kak rose ye.. jangan abiskan roti sosej tu tau.. hihihihi.. :)
ReplyDeleteMmemangkan kak...dkt nk sampai waktu mkn mulalah duk pikir nk masak apa.... :-)
ReplyDeletesenang dan sedap!
ReplyDeletecedapnyerrrrrrrrr
ReplyDeleteHi Rose,
ReplyDeleteI am Sue from the blog www.cookingmomster.com
I would like to invite you to participate Maggi Blogger's Contest "Good To Great" Campaign and you stand a chance to win a family holiday to Legoland worth RM1,500. Do check it out at my blog and if you require further details, please feel free to drop me an email.
Nani, roti ngan sosej ade la... kena maska sendiri la nampak gayanya!
ReplyDeleteSuri, tu la nak makan tp x tau nak wat apa... poning kan jd orang dapur ni.
ReplyDeleteTun, tepat sekali!
ReplyDeletemamawana, makan panas2 mmg best!
ReplyDeleteSue Sue, tq for the invitation and I'll look into it ya.
ReplyDeleteKak rose...nk tnye...
ReplyDelete3.Utk sekeping roti, letakkan 1 sosej then gulungkan. Pd hujungnya itu, lekatkn guna telur td. Boh sket je. Dh lekat sket then lumurkan roti dgn telur.
Ape maksud lekat gune telur pd hujungnya tu? Xphm..... :(