Bahan-bahan
2 camca besar | Kacang tanah panggang, dicincang |
1 camca besar | Bijan, digoreng kering |
A | |
300 g | Limau bali, dikupas & dijuring |
2 batang | Bunga kantan, dihiris halus |
3 batang | Serai, dihiris halus |
4 | Bawang merah, dihiris halus |
3 batang | Daun ketumbar, dihiris halus |
4 | Cili padi, dihiris halus |
B | |
1 camca besar | Minyak masak (kak rose skip yg ni) |
2 camca besar | Gula atau secukup rasa |
2 camca besar | Jus limau nipis |
2 camca teh | maggi secukup rasa |
½ camca teh | Lada sulah atau secukup rasa |
Cara-cara
- Di dalam mangkuk, campurkan bahan A dan bahan B, gaul mesra.
- Taburkan kacang tanah cincang dan bijan.
- Hidangkan segera.
adeh, terliur la kak rose ;)
ReplyDeletenak kene try ni..unik unik..nmpak sedap..hihi
ReplyDeletewahh menarik la kak...boleh buat salad juga limau bali ye..:)
ReplyDeleteHello Kak Rose, this one of the best salads I've ever seen. Looks really delicious.....
ReplyDeleteVery unusual too, but very interesting.
You are good...impressive.
Best regards.
Lee.
Limau barli favourite kakzana juga. Tapi apa maksud juring tu?
ReplyDeleteTak pernah buat macam ni, makan dgn nasi ke?
kak rose, kerabu ni memang sedap. lagi best kalau guna limau bali warna pink tu. warna lagi cantik. saya makan macam tu je.
ReplyDeleteSedap nyer..first time dengar..nak cubalah ..
ReplyDelete