Wednesday, October 26, 2011

Pulut kuning - semalam punya!

salam morning wanekem pagi2 semua..... happy deepavali kepada kawan2 yg beragama hindu dan selamat bercuti kepada semua sambil sama2 merayakan deepavali....Ina, kak rose miss ur deepavali gathering macam dulu2... seronok kan... tose n kari panas2.... la ni kalau nak makan tose kena la g kedai mamak pulak!

nak cerita pasal pulut kuning yg kak rose masak petang semalam.... mulanya tengok resepi angel hair goreng tomyam kat blog CMG tu, pas tu kat bawah yg u might also like this tu adalah tunjuk pulut kuning dengan sambal tumis dia posing cantik mengamcam... terus lah tekak ni pun nak jugak merasa.... so sambil masak angel hair tu terus la g rendam pulut, sementelah sambal tumis pun dah sedia ada... jahat kan tekak dan mata kak rose ni! nasib baik lah kelapa pun ada dalam simpanan sbb kak rose suka guna santan fresh... manis gitu!

sempatlah kukus untuk minum petang aka dinner semalam.... dan ada baki untuk kak rose bekpes pagi ni .... makan dengan rendang daging pulak. makan bagai x hengat donia tp briskwalk pagi2 tu malas la pulak.... hissshhhhh!!

14 comments:

  1. as-salam
    cantik pulut kuning tu berkilat..

    ReplyDelete
  2. Amboi bestnya kak. Hehehe macam sesuai je untuk bekpes weekend ni.

    ReplyDelete
  3. salam akak...Liza pun bru buat pulut kuning ari tu,tp mkn ngan kari ayam ...

    ReplyDelete
  4. amboi.. raya2 buat pulut kuning ye.. bw gi open house kawan india x nih? hihi.. kat sarawak x cuti!!! huhu..

    ReplyDelete
  5. ady, kilat n lemak sangat2... santan pure punya

    ReplyDelete
  6. Sam, teringin nak makan..kalau ramai2 lg sedap kan?

    ReplyDelete
  7. Liza, x kisah makan ngan apa pun.. asal sedap ditekak kan...

    ReplyDelete
  8. tun, pulut kuning deepavali gitu...x de public holiday? baru kak rose tau!

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Rose, pagi-pagi sudah bikin Ratna kempunan lagi sekali, begitu terpukau dengan warna kuning diRaja berteman sambal tumis yang yummy, ya ampun ... sekejap lagi nak turun kedapur terus rendam itu beras pulut dahulu, ini semua pasal Kak Rose ya, tayang yang the best lansong mengidam!

    Salam manis manis madu.

    ReplyDelete
  10. Kak ros kita pun pengemar pulut kuning.Tapi rahsia kita..suka makan pulut kuning cicah air teh...pelik ke????

    ReplyDelete
  11. Ratna, pastinya sudah siap pulut kuning ya ya... so tidaklah kempunan lagi. selamat menjamu selera...

    ReplyDelete
  12. Ros, cicah air teh? sesuatu yg baru ni!

    ReplyDelete
  13. kak rose..seb baik semalam jiran depan rumah buat cukur jambul anaknya..dia bagi pulut kuning..hehe..taklah terliur sangat..suri dah masak brokoli hari ni tau...

    ReplyDelete
  14. Suri, dah hilang la mengidam tu ya... maafkan kak rose buat suri terliur... hehehe

    ReplyDelete