Bahan-bahan
- 6 ketul ayam yg sudah di rebus dgn sedikit garam - angkat dan toskan.
- 2 inci halia - parut
- 3 sudu makan kicap pekat
- 1 sudu makan sos tiram
- 2-3 sudu makan madu
- 1 sk blackpepper - optional (kak rose x letak. lupo dah!!!)
- Perap ayam ngan semua bahan sekurang2nya satu jam.
- Panaskan minyak. (biasanya hana guna kuali non stick ngan minyak yg sederhana sket)
- Goreng ayam hingga keitam2an. itam bukan bermakna geseng yer! hihi... tkyah goreng lama2 sbb ayam dh masak! cume nk keringkan bhgn luar ayam tuh jer. bleh juga dbakar menggunakan oven.(cian kak rose nyer dah itammmmm geseng)
- Enak dmakan dengan nasi ayam atau dratah begitu sajer!
eheh...sama la pulak menu kita... kat umah sy pon ada ayam goreng madu tp xsempat nak snap licin kat anak2...hehe
ReplyDeleteSedapnya ayam!!! Nakkkk :)
ReplyDeleteLove, hana nyer resepi memang sedap2, x rugi mencuba....
ReplyDeletefae, sama ya.... sedap kan, ni pun kak rose cepat2 amik gambo.... sekali ngadap je dah abess..
ReplyDeletekat umah ni, ayam goreng madu mmg menjadi kesukaan!
ReplyDeleteni pun first time kak rose buat, sedap lain kali boleh wat lagi...., kalau anak2 suka ibu pasti rajin masak kan ain....
ReplyDelete