Bahan-bahan ( 8 - 10 orang )
- 1 cawan tepung kastard
- 1 cawan pati santan
- 3 cawan air
- 3 - 4 senduk kecil gula (kurang atau tambah mengikut kemanisan masing2)
- 1 tin jagung manis
Cara-cara
- satukan kesemua bahan. kacau sebati supaya tepung tidak berketul-ketul.
- masukkan ke dalam periuk, masak di atas api sederhana. kacau sentiasa hingga adunan likat dan berkilat.
- tuang adunan yang masih panas ke dalam loyang dan biarkan sejuk seketika. simpan di dalam peti sejuk.
jemput semua.....
betul lah kak, ptg2 dpt mkn puding jagung yg sejuk..memang sedapppp!!! dah le cuaca now ni pns menyengat!!!
ReplyDeleteya la ain, memang best makan sejuk2... siang hari panas sungguh tapi tiap petang hujan... bahang nya sampai ke malam....
ReplyDeleteI love puddings...puding jagung pun I like! hehehe...
ReplyDeleteCan I have some, kak! ;)
Love, boleh je, mai la ada lagi tu....
ReplyDelete